Přejít na hlavní obsah

Fakulta informatiky hostí filmový festival i divadelní premiéru

ProFidivadlo uvede hru Amatéři ve středu 13. května. Přehlídka studentských filmů se koná v pátek 15. května.

Milovníci kultury by měli tento týden zamířit na Fakultu informatiky MU – budou se zde odehrávat hned dvě již populární akce. Premiéra dalšího kousku z dílny ProFIdivadla i další ročník studentského filmového festivalu.

Ve středu 13. května bude v 19:30 v posluchárně D1 uvedeno nové představení divadelního spolku ProFIdivadlo, které uvádí každý rok premiéru u příležitosti Dies Academicus. Loni slavilo úspěch s dramatem Přelet přes kukaččí hnízdo, letošní inscenace Amatéři bude dle pořadatelů chvílemi k pláči a chvílemi k smíchem popukání, ale spíš to druhé. Vstup je volný.

Amatéry budete moct vidět ještě v Univerzitním kině Scala ve středu 20. května v 17:00 a následně v 19:30. Vstupné bude dobrovolné.

Divadelníky vystřídá na fakultě v pátek 15. května od 19:30 filmový festival, který letos slaví 15. ročník. Letošní motto zní: Střih!

Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší, co vytvořili studenti a absolventi Masarykovy univerzity, a svými hlasy v rámci slavnostního večera rozhodnou o vítězi. Vstup na festival je zdarma.

Loni zaznamenala úspěch u odborné poroty i diváků úsměvná Výjimka v překladu.

Hlavní novinky