Přejít na hlavní obsah

Hokejisté Muni oslaví prvním zápasem sezony 100 let Československa

Ve čtvrtek 27. září se v 18 hodin symbolicky utkají v česko-slovenském zápase týmy HC Masaryk University a Gladiators Trenčín.

Kompletní sestava HC Masaryk University minulé sezony.

Velkolepě začne hokejistům HC Masaryk University druhá sezona v Evropské univerzitní hokejové lize (EUHL). V prvním duelu letošní sezony se utkají ve čtvrtek 27. září v 18 hodin se slovenským celkem Gladiators Trenčín, a to rovnou v největší brněnské hale DRFG areně. Bude to totiž zároveň připomínka 100. výročí založení Československa, které připadá hned na následující měsíc.

Že se česko-slovenský univerzitní souboj uskuteční v Brně, je příznačné. Město leží v srdci bývalé společné republiky a v roce 1992 tady také došlo k rozpadu někdejší federace.

„Právě proto mi myšlenka uspořádat utkání mezi českým a slovenským týmem právě v Brně přijde skvělá. V tomto městě se kdysi republika rozdělovala, nyní se tu spolu opět setkáme. V Brně žije v symbióze s Čechy spousta Slováků, proto bych se nebál Brno označit za baštu Československa. Možná poslední, která z našeho společného soužití zůstala,“ uvedl Peter Bustin, manažer HC Masaryk University.

Symbolika je podle něj i v tom, že se právě při oslavách sta let od vzniku společného státu může zpropagovat společná univerzitní hokejová soutěž.

Tým HC Masaryk University, který Bustin vede z pozice manažera i kapitána na ledě, se při speciálním utkání střetne s mužstvem, které reprezentuje Univerzitu Alexandera Dubčeka a Vysokou školu managementu v Trenčíně.

„Česko a Slovensko k sobě měly vždy blízko a v podstatě ještě stále vnímám Česko jako někdejší součást společného státu. Mám tady několik členů rodiny a také mnoho přátel. Jsem rád, že i tímto způsobem můžeme udržovat nadstandardní vztahy mezi našimi zeměmi a přiblížit je hlavně naší mladší generaci, která si už z našeho vzájemného soužití tolik nepamatuje,“ poznamenal Lukáš Frývaldský, generální manažer klubu Gladiators Trenčín.

Za 100 na 100

Organizátorem zápasu je zapsaný spolek Hokejové hry ve spolupráci s městem Brnem a Jihomoravským krajem. Vstupenky je možné už získat v síti Ticketportal a také na hlavní pokladně DRFG areny. „Cena vstupenek odráží výročí vzniku Československa, jedna bude za sto korun,“ podotkli organizátoři.

Protože se bude hrát v extraligové hale Komety Brno, nebude chybět extraligový doprovodný program. Návštěvníci se můžou těšit na autogramiádu hokejistů Komety a legend československého hokeje nebo na výstavu artefaktů z hokejové síně slávy. Fanoušci si tak mohou znovu připomenout bohatou společnou historii obou národů, která slavila nespočet úspěchů.

Hala se v den duelu otvírá už v 16 hodin, autogramiáda začne v 16.30 a po celou dobu utkání jsou pro návštěvníky připraveny různé soutěže.

Hlavní novinky