Přejít na hlavní obsah

Start sezony se povedl. Hokejisté Muni porazili Trenčín

Vysoko 7:4 zvítězil tým HC Masaryk University ve svém prvním letošním zápase v Evropské univerzitní hokejové lize.

Hráči HC Muni duel zlomili ve druhé třetině, kdy soupeři utekli po vyrovnané první třetině o dvě branky.

Druhou sezonu v Evropské univerzitní hokejové lize včera odstartovali hokejisté HC Masaryk University. A úspěšně. Slovenského soupeře Gladiators Trenčín porazili vysoko 7:4. Česko-slovenský zápas sledovalo v brněnské extraligové DRFG areně 2042 diváků, kteří viděli výrazně ofenzivní utkání i spoustu osobních soubojů.

„Je to pro nás skvělé, oproti minulému roku úplná paráda,“ měl po zápase radost David Polesný, který byl zvolen nejlepším hráčem duelu na straně Masarykovy univerzity. Narážel přitom na loňský velký ligový zápas, který se konal ve stejné hale, ale univerzitní tým v něm vysoko prohrál s Univerzitou Karlovou. U toho ale Polesný ještě nebyl, tým posílil až později.

Hráči HC Muni duel zlomili ve druhé třetině, kdy soupeři utekli po vyrovnané první třetině o dvě branky. „Zkušenost z minulého roku klukům hodně pomohla. Před zápasem jsme se bavili, že když hrajeme před tolika lidmi, svazuje nám to nohy. Bylo vidět, že na tomhle jsme zapracovali,“ povídal Polesný.

Spolu se spoluhráči přitvrdili i v jiných věcech, trenéři jim ve snaze vylepšit celkový výsledek z loňska (tým vypadl hned na začátku play-off) naordinovali daleko víc tréninků. „Já jsem za to ale rád, pomáhá mi, když mám větší zápřah,“ podotkl Polesný.

Utkání v DRFG areně bylo výjimečné. Další domácí zápasy sezony už tým odehraje v hokejových halách za parkem Lužánky. Utkání před podobně velkým publikem je čas až na jaře v rámci oslav 100. výročí založení Masarykovy univerzity.

Hlavní novinky