Přejít na hlavní obsah

Hokejové drama vyhrála Muni, získala vítězný hattrick

Tým Masarykovy univerzity porazil v Hokejovém souboji univerzit Vysoké učení technické 3:2 na nájezdy.

V tradičním Hokejovém souboji univerzit porazilo včera družstvo Masarykovy univerzity tým Vysokého učení technického (VUT) 3:2 na nájezdy. V dramatickém duelu museli hráči modrého týmu soupeře dvakrát dotahovat, nakonec se jim ale přece jen třetí vítězství v řadě podařilo získat.

>> podívejte se na fotogalerii na facebookové stránce Muni

„Tahle výhra byla asi nejtěžší, kterou jsem u týmu zažil a o to víc si jí cením. VUT letos postavilo hodně silný tým, což jsme věděli už před zápasem a i obraz hry tomu nakonec odpovídal,“ komentoval výkon Jiří Sedláček, trenér výběru Masarykovy univerzity.

Rivalita hráčů i fanoušků rok od roku roste.

Po první třetině, která skončila bez branek, šlo nejdříve v té druhé do vedení VUT. Hokejisté Masarykovy univerzity chvíli na to srovnali díky gólu Michala Matouše, ale do druhé přestávky se šlo stejně znovu za vedení soupeře. Hráči modrého celku srovnali až v čase 50:08 brankou Lukáše Nováčka. Mohli dokonce vyhrát v základní hrací době, jenže Patrik Medřický trestné střílení neproměnil.

Poprvé za čtyři ročníky, kdy se duel hraje jako klasický hokejový zápas a ne v kostýmech, tak došlo až na samostatné nájezdy. Ty modrý tým vyhrál v poměru 3:1 díky gólům Michala Matouše, Petera Bustina a Matěje Charváta. „Ke konci zápasu už jsme byli jednoznačně lepší, soupeře jsme hodně přitlačili. Ale nájezdy už byly hodně o štěstí,“ poznamenal autor jedné z branek MU Lukáš Nováček.

První samostatný nájezd proměnil Michal Matouš.

Duelu přihlížela i letos vyprodaná hala Rondo, kam se vměstnalo 7200 fanoušků. Podle organizátora akce Rastislava Bekényiho byl letošní ročník zatím nejlepší, jaký se konal. „Hrál se nejlepší hokej, bylo vidět, že kluci jsou hodně motivovaní. Mám pocit, že i rivalita je čím dál větší a že fanoušci dávají čím dál víc najevo příslušnost k jednomu nebo druhému týmu,“ uvedl pořadatel. Velký zájem byl také o online přenos ze zápasu. Pustilo si ho kolem dvou tisíc lidí a třeba samostatné nájezdy sledovalo v jednu chvíli 1300 uživatelů.

Podívejte se na záznam z celého utkání


Diváci v hale i ti u webového přenosu viděli celkem pět branek týmu Masarykovy univerzity. Tu druhou si připsal jeden z mála nových hráčů modrého družstva, student fakulty sportovních studií Lukáš Nováček. Hokejista druholigové Břeclavi se prý navzdory tomu, že utkání nespadá do žádné dlouhodobé soutěže, pořádně zapotil. „Zápas jsem nikdy celý neviděl, jen nějaká videa na Youtube. Kluci mi ale říkali, že má tempo, že to není žádný srandamač a měli pravdu,“ líčil hráč, díky jehož gólu se nakonec šlo až na samostatné nájezdy.

On a jeho spoluhráči se museli na ledě poprat s tím, že se letos kvůli klubovým povinnostem před samotným zápasem nepotkali na žádném tréninku. Ani Nováček, ani trenér Sedláček si ale nemyslí, že by se to na výkonu družstva výrazně podepsalo. „Jsou tady samí zkušení hokejisté, kteří už mají všechny důležité návyky zažité a vědí, co mají dělat. A taky bylo vidět, že kluci už se mezi sebou hodně znají,“ poznamenal Nováček.

Radost z vítězství.

Sedláček dodal, že kvůli specifičnosti duelu je i jeho trenérská role jiná než u běžných hokejových týmů. „Můj úkol je hlavně postavit tým a pracovat s kluky v kabině. Při zápase samotném mě kvůli atmosféře v hale ani nevnímají, tam už se s tím musí poprat sami,“ podotkl kouč, jenž u týmu stál při všech třech výhrách, takže je pod vítězným hattrickem výrazně podepsaný.

Hlavní novinky