Přejít na hlavní obsah

Hokejisté Muni jsou mistry republiky. Titul získali po 12 letech

Akademické mistrovství ČR vyhráli v pátek, když ve finále porazili Hradec Králové.

V Hokejovém souboji univerzit jsou poslední čtyři ročníky neporazitelní, na akademickém mistrovství republiky ovšem hráči Masarykovy univerzity na titul dlouhá léta čekali. Až do pátku. Na závěrečném turnaji ve Slaném porazili ve finále Univerzitu Hradec Králové 4:2 a po 12 letech o sobě můžou konečně říkat, že jsou nejlepším univerzitním týmem v republice.

Bronz, stříbro, ale i horší výsledky daleko za medailovými pozicemi. Takové záznamy mají hokejisté Muni v historii akademického šampionátu. „Už jsme si říkali, že to musíme zlomit. Hned několik z nás tento rok končí na škole, tak jsme to brali tak, že teď nebo nikdy,“ komentoval vítězství útočník Michal Brzobohatý.

Tentokrát zastával dvě pozice v jednom muži:  Mužstvo skládal a také si v něm zahrál. „Jirka Sedláček, který nás normálně vede na zápasech proti VUT nebo teď proti Karlovce, kvůli pracovnímu vytížení nemohl, tak jsem to vzal za něj. Přece jen už za tým hraju dlouho a navíc i mimo školu trénuju malé děti v Technice Brno.“

Hráčům modrého týmu se v letošním ročníku akademického šampionátu dařilo od začátku. Vyhráli jihomoravskou skupinu, ze které se kvalifikuje na závěrečný turnaj. V něm přešli v semifinále přes družstvo Ostravské univerzity a ve finále zdolali i hradeckou univerzitu.

Poslední dva duely přitom zvládli v jeden den. „Z výsledku mám velkou radost, třeba z Ostravou jsme loni prohráli ve finále, tak jsme jim to teď vrátili. A Hradec přivezl dost silný tým, měli i kluky z extraligy a z první ligy,“ řekl Brzobohatý, pro něhož bylo finále velmi pravděpodobně posledním zápase v modrém dresu Masarykovy univerzity.

Končit by (samozřejmě v závislosti na úspěchu u státnic) mělo hned několik dlouholetých tahounů týmu, včetně kapitána Davida Skočovského nebo útočníků Lukáše Hniličky, Michala Matouše a Ondřeje Stehlíka. O další úspěchy před tisícovkami lidí při Hokejovém souboji univerzit nebo na akademickém mistrovství se tak už bude prát obměněné mužstvo.

Hlavní novinky