Přejít na hlavní obsah

Munie má nové vedení. Zapojí se do oslav výročí univerzity

Prezidentkou největšího studentského spolku na Muni se stala Johana Bojanovská z Filozofické fakulty MU.

 (zleva) Vedoucí lidských zdrojů Vlastimil Kříž, o marketing a propagaci Munie se stará Oldřiška Hradcová, místopředsedkyní Munie zůstává Michaela Nosková, novou prezidentkou je Johana Bojanovská, a nováčky jsou také šéfka projektové sekce Lenka Kristková a Šimon Pavlík jako vedoucí fundraisingu.

Nové vedení vybrali v červnu ze svých řad členové Masarykovy studentské unie (Munie), spolku, který organizuje největší studentské akce v Brně a zastřešuje spolupráci dalších spolků na Muni. Prezidentkou se na následující rok stala studentka Filozofické fakulty MU Johana Bojanovská. Se svým týmem se plánuje soustředit hlavně na zapojení do oslav výročí založení Masarykovy univerzity, které se budou konat příští rok.

„Největší prioritou pro podzimní semestr zůstává příprava Plesu studentů Masarykovy univerzity, který se letos odehraje 5. prosince v Bobycentru. Oslavy 100. výročí na něm z naší strany tak trochu odstartujeme,“ popsala čerstvá prezidentka s tím, že členové spolku organizačně pomohou i s dalšími akcemi univerzity v roce oslav.

Pokračovat hodlá nové vedení i v dalších tradičních akcích, jako jsou setkání Meet and Inspire, kde ke studentům promlouvají inspirativní osobnosti, či festival Majáles a nově by prezidentka ráda spolupracovala se Studentským Brnem, což je meziuniverzitní uskupení, které se snaží ve spolupráci s vedením města prosazovat zajímavé studentské projekty.

„Sama jsem se před rokem stala garantkou projektu Student Hub, který by měl být novým místem pro rozvoj brněnských studentů nehledě na univerzitu, kterou studují. Se členy Munie se pravidelně účastníme akcí Studentského Brna a do budoucna bychom rádi více spolupracovali,“ upřesnila Bojanovská.

Vedení se neobměnilo kompletně, z původní sestavy obhájila post místopředsedkyně Michaela Nosková z přírodovědecké fakulty, o marketing a propagaci spolku se bude i nadále starat Oldřiška Hradcová z fakulty sociálních studií a vedoucím lidských zdrojů zůstává Vlastimil Kříž z filozofické fakulty. Nováčky jsou Šimon Pavlík jako vedoucí fundraisingu a šéfka projektové sekce Lenka Kristková.

Hlavní novinky