Přejít na hlavní obsah

Studenti se na Erasmus Days inspirovali zkušenostmi spolužáků

V půlce října se na všech deseti fakultách Masarykovy univerzity konala každoroční akce Erasmus Days, kde se studenti dozvěděli více o tom, jak a kam mohou vyjet na zahraniční pobyt nebo oborovou stáž.

Na ekonomicko-správní fakultě na studenty čekal infostánek i přednáška studentů, kteří sdíleli svou zkušenost se studiem v zahraničí.

Stovky studentů ze všech fakult Masarykovy univerzity přilákal letošní ročník Erasmus Days, který se konal od 10. do 13. října. Studenti se na fakultních přednáškách a infostáncích dozvěděli podrobnosti o tom, kam mohou vyjet za studiem, v jakém termínu a jakým způsobem se podávají přihlášky a jak lze získat od univerzity stipendium.

Kromě toho si také poslechli zkušenosti a zážitky od studentů, kteří se právě vrátili ze zahraničního pobytu, a mohli jim pokládat otázky - týkaly se třeba uznávání předmětů nebo náročnosti studia na zahraniční univerzitě. Na fakultě informatiky svou zkušenost s ostatními sdílelo dokonce osm studentů.

„Letošní ročník Erasmus Days se velmi vydařil. Fakulty si chválily vysokou účast a zájem o výměnné programy. V posledních letech popularita zahraničních mobilit opět stoupá, což nás velmi těší. A doufáme, že počet přihlášek bude i díky Erasmus Days ještě vyšší než vloni,“ říká Lucie Pospíšilová, community a event specialistka z Centra zahraniční spolupráce Masarykovy univerzity, které celouniverzitní akci zaštiťuje.

Zkušenosti spolužáků mohou studenti sledovat v průběhu celého semestru také na instagramovém účtu Do světa s MUNI, kde kromě fotografií a videí najdou i takeovery od 14 ambasadorů, kteří jsou momentálně na zahraničním pobytu v Austrálii, Polsku, Belgii, Finsku, ve Velké Británii, Slovinsku či Španělsku. Díky interaktivnímu formátu takeoverů se navíc mohou studenti ambasadorů ptát na cokoliv, co je zajímá.

Pokud jste nestihli zajít na Erasmus Days, a přesto chcete v příštím akademickém roce vyjet do zahraničí, pusťte si informační livestream od koordinátorů z CZS a prozkoumejte interaktivní mapu na dosveta.muni.cz. A zapamatujte si dvě důležitá data, kdy se podávají přihlášky na výjezdy. Na pobyty mimo Evropu se lze hlásit do 15. prosince. A pokud byste chtěli studovat v Evropě, v průběhu ledna a února se podávají na katedrách či fakultách přihlášky na nejpopulárnější program Erasmus+. Je čas začít přemýšlet, kam byste chtěli v příštím akademickém roce vyjet. Výběr univerzity a příprava přihlášky totiž nějaký čas zaberou.

Fotogalerie

Na filozofické fakultě studenti zaplnili celou učebnu.
Studentka farmaceutické fakulty vyprávěla o svém Erasmu ve Španělsku.
Na lékařské fakultě si pro studenty připravili infostánek.
Na právnickou fakultu přijeli i zástupci zahraničních univerzit.

Na pedagogické fakultě se přednáška konala v konferenční a relaxační místnosti.
 

Hlavní novinky