Přejít na hlavní obsah

Letní škola naučí studenty, jak rozjet zelené podnikání

Studenty čekají i exkurze do úspěšných ekologických podniků v Česku. Navštíví třeba zelenou obec Hostětín. Foto: Archiv EkoInkubátoru.
Podnikatelské plány šetrné k životnímu prostředí se budou učit vytvářet účastníci Letní školy EkoInkubátoru, kterou organizuje fakulta sociálních studií. Na čtyři desítky studentů dostanou příležitost si za podpory koučů z praxe vyzkoušet přípravu vlastního ekologicky orientovaného podnikatelského záměru. Všechny kurzy již druhého ročníku desetidenní školy, který odstartuje 16. srpna, jsou zdarma. Zájemci z řad studentů se mohou hlásit až do 12. srpna.

„Zhoršující se stav životního prostředí nutí člověka ke stále šetrnějšímu přístupu k přírodě ve všech oblastech lidské činnosti. A  týká se to i podnikání. Proto vznikla Letní škola EkoInkubátoru, která nabídne kurzy zaměřené na ekonomiku, právo i ekologii,“ řekla koordinátorka Letní školy EkoInkubátoru Petra Orsáková.

Studenti se naučí postupy pro zakládání firmy, porozumí specifickým oblastem práva souvisejícím s environmentálním podnikáním nebo základům ekonomiky životního prostředí. Čekají je také exkurze do úspěšných ekologických podniků v Česku a na závěr i tvorba vlastního podnikatelského záměru.

Po úspěšném absolvování letní školy mohou studenti navíc využít odbornou pomoc i zázemí Ekologického právního servisu a Jihomoravského inovačního centra při rozjedu svého k přírodě šetrného projektu.

Letní škola je určena pro všechny studenty prezenčního i kombinovaného vysokoškolského studia z Česka mimo území Prahy. Zdarma jsou nejen všechny kurzy letní školy, ale také ubytování pro mimobrněnské studenty. Zájemci se mohou hlásit až do 12. srpna na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více informací lze najít na www.inkubator.fss.muni.cz.

Hlavní novinky