Přejít na hlavní obsah

Díky bojovce poznají středoškoláci univerzitu

Do týmové soutěže InterSoB, která se koná v Brně v sobotu 21. března, je možné se registrovat ještě do pondělí.

Masarykova univerzita není jen pro vysokoškoláky. I středoškoláci se můžou zapojit do některé z mnoha aktivit či soutěží a seznámit se tak se zdejším prostředím ještě před začátkem studia. Zasoutěžit si mohou i na letošním 9. ročníku INTElektuálně Radostné SOBoty (InterSoB), který se odehraje v sobotu 21. března. Registrovat se je možné ještě do pondělí 16. Března.

Na tří až čtyřčlenné týmy čekají soutěžní stanoviště, na kterých budou získávat body.

„Budou si moci vyzkoušet například logické myšlení, spolupráci a další schopnosti. Problémy budou řešit nejen teoreticky, ale i prakticky a interaktivně. Například se seznámí s matematickým pojmem funktor tak, že si toho skoro nevšimnou, vyzkouší si konstrukční úlohy, podívají se na svět z jiného úhlu či zjistí, jaký příběh vypráví takový neuklizený kancelářský stůl," vysvětluje program jeden z organizátorů, student fakulty informatiky Jan Drábek.

V čem bude letošní ročník nový? „Letos budeme mít výrazně větší množství stanovišť než v minulých ročnících a také jsme se rozhodli vyzkoušet jejich nové uspořádání po Brně. Minulý rok jsme ve spolupráci s ÚDiFem (Úžasné Divadlo Fyziky) umožnili týmům vyzkoušet si unikátní laserové bludiště. Také letos s námi ÚDiF spolupracuje, takže se účastníci můžou těšit na obzvlášť netradiční stanoviště. Náš interdisciplinární organizátorský tým se rozrostl, takže kromě informatiků, matematiků a fyziků obsahuje též biology, chemiky a mediky, což se projeví na podobě stanovišť i úloh," dodává Drábek.

>> přečtěte si o dalších aktivitách pro středoškoláky na Masarykově univerzitě

Hlavní novinky