Přejít na hlavní obsah

Studenti uklidili okolí kampusu

Tři brněnské univerzity se zapojili do akce Ukliďme Česko.

Studenti uklidili okolí kampusu.

Posbírat odpadky okolo bohunického kampusu a brněnské Fakultní nemocnice, to byl cíl úklidu, do kterého se v úterý pustili studenti Masarykovy univerzity. Zapojili se tak do celostátní kampaně Ukliďme Česko.

Spolu s kolegy z Vysokého učení technického a Mendelovy univerzity spojili síly a uspořádali Studentské odpadkobraní. V jeden okamžik tak prokouklo okolí všech tří univerzit. „Kolegové z VUT už několik let uklízejí okolí svého kampusu, letos přišli s nápadem společné akce. Ten jsme přivítali,“ popsal jeden z organizátorů akce a předseda Studentské komory Akademického senátu MU Ondřej Vymazal.

Zhruba měsíc ladil s kolegy podrobnosti akce. „Bylo nám jasné, že o víkendu se moc studentů nezapojí. Proto jsme se rozhodli pro úterý,“ vysvětlil další z organizátorů Martin Jakub Arbet. Skupina studentů pak uklidila prostranství u zastávky Univerzitní kampus, kde v létě často stává cirkus, a okolí Fakultní nemocnice podél ulice Netroufalky.

Večer čekala na dobrovolníky ze všech tří univerzit odměna ve formě klobásy a piva při společném táboráku v Kamenné kolonii. „Je pěkně, tak jsem si řekl, že udělám dobrý skutek a s kamarády se zapojím,“ popsal svou motivaci účastník úklidu a student Lékařské fakulty Michal Kováč. Do úklidu se zapojil také kandidát na krále Majálesu za Masarykovu univerzitu Tomáš Růžička.

Hlavní novinky