Přejít na hlavní obsah

V kampusu odstartovaly snídaně s vědcem

V knihovně univerzitního kampusu bylo od rána rušno. Pro studenty, vědce i hosty byla nachystaná bohatá snídaně a zajímavá debata. Se začátkem jarního semestru zde odstartoval nový koncept „grantových snídaní“ - Research Breakfast.

Snídaně s vědcem - Tomáš Kašpárek, Tomáš Bárta a Aleš Hampl.

Neformální setkání o lékařské vědě: Research Breakfast bylo setkáním při kávě a dobré snídani. Přítomní diváci a posluchači zde mohli potkat zajímavé osobnosti působící v oblasti vědy a výzkumu. Každá „snídaně s vědcem“ je navíc zaměřena na konkrétní grantové téma.

„Research Breakfast se stávají prostorem pro setkání a sdílení zkušeností napříč obory i generacemi výzkumníků z naší lékařské fakulty, včetně těch ze zahraničí. Je skvělé vidět, jak roste komunita lidí, kteří se zajímají o dění ve vědě a přispívají k přátelské a podnětné atmosféře,“ uvedl v úvodu akce proděkan pro vědu, doktorské studium a organizační rozvoj Lékařské fakulty MU Tomáš Kašpárek.

Na první vědecké snídani, která se uskutečnila 27. února, se proděkan Kašpárek potkal s vedoucím výzkumné skupiny Tomášem Bártou a s přednostou Ústavu histologie a embryologie Alešem Hamplem. Společně s hosty pak probral jejich začátky kariéry, vědecké úspěchy, přešlapy, výzvy a překážky. Mimo další témata řešili i téma grantů. Úterní snídaně byla totiž zaměřena na schéma Grantové agentury České republiky.

„Jak udělat můj výzkum atraktivní pro grantovou komisi, která nemá absolutně žádný přehled o dané problematice. Jak zaujmout?“ zazněla otázka z publika směrem na Tomáše Bártu, který se pokusil odpovědět a popsat, jak designovat výzkum. Do velké časti debaty se na závěr zapojili i sami posluchači. Otázek zaznělo plno a na každou se dostala odpověď. První „snídaně s vědcem“ se setkala s velkým úspěchem.

Snídaně s vědcem v knihovně UKB.

Snídaně s vědcem v knihovně UKB.
 

Autorka článku je studentkou fakulty sociálních studií a členkou studentské redakce Magazínu M.

Hlavní novinky