Přejít na hlavní obsah

Studenti Muni naplánovali ideální návštěvu Česka pro Američany

Provést průzkum a připravit itinerář si zkusili v rámci nového praktického kurzu Projekt cestovního ruchu.

Studenti předmětu spolu s kolegy z partnerské univerzity v Jižní Karolíně na návštěvě Česka.

Studenti Ekonomicko-správní fakulty MU připravili dotazníkové šetření mezi svými vrstevníky na univerzitě v americké Jižní Karolíně. Zjišťovali jejich motivaci a očekávání od návštěvy České republiky a výsledky použili při tvorbě itineráře, který by Američany při jejich návštěvě provedl tím nejzajímavějším v zemi. To vše v rámci nového praktického kurzu Projekt cestovního ruchu.

Do předmětu se vedle studentů oboru Regionální rozvoj a cestovní ruch zapojila také dvacítka vysokoškoláků z partnerské univerzity v Jižní Karolíně. „Připravili jsme pro ně dotazníky, s nimiž měli za úkol pracovat u sebe na univerzitě. Cílem bylo zjistit, co tamější studenty láká na návštěvě České republiky, co by tady chtěli vidět a zažít. Výsledky nám zase zpět dodali a my je zpracovali,“ popsala studentka Erika Ovečková.

Výstupy pak studenti prezentovali svým americkým kolegům při jejich návštěvě Česka na konci jarního semestru. Ze získaných dat vyplynulo, že američtí studenti znají především Prahu a nejvíce je zajímá kulturní vyžití.

Brněnští kolegové jim navíc na základě dotazníku připravili itinerář několikadenního výletu po tom nejzajímavějším v zemi. „Při návštěvě jsme ho částečně využili, v příštích semestrech na něm ale budeme dále stavět a studenti si k němu příště vyzkouší vytvořit i samostatnou prohlídku Brna. Je to pro ně cenná zkušenost vyzkoušet si používání nástrojů, se kterými budou jednou v oblasti cestovního ruchu pracovat,“ vysvětlila vedoucí kurzu Andrea Holešinská.

Praktické kurzy propojené se zahraničními partnery jsou jedním z výstupů Institutu cestovního ruchu, který na Ekonomicko-správní fakultě MU působí. Studenti se v tomto případě měli možnost potkat i s odborníky z centrály cestovního ruchu a čerpat poznatky z praxe.

Hlavní novinky