Přejít na hlavní obsah

Dětská univerzita přivítá v září první studenty

Na Masarykovu juniverzitu se mohou do 23. září hlásit děti ve věku od 9 do 14 let.

Přihlásit se na nově založenou Masarykovou juniverzitu (MjUNI), vysokou školu pro juniory, mohou už devítileté děti. MjUNI je určena žákům základních škol a víceletých gymnázií ve věku 9 až 14 let, kteří se od začátku akademického roku 2014/2015 budou účastnit přednášek, workshopů a exkurzí na vybraných fakultách Masarykovy univerzity. Zájemci se mohou hlásit od 1. července do 23. září na adrese www.mjuni.cz, kapacita je 150 dětí.

Cílem MjUNI je podnítit zájem o přírodovědné a technické obory mezi studenty základních a středních škol. „Dětem nabídneme možnost vyzkoušet si, jaké to je být vysokoškolským studentem a seznámit se s univerzitním prostředím. Pro účastníky tak bude nachystané i slavnostní zahájení akademického roku v kině Scala a na konci studia získají juniverzity diplomy,“ uvedla hlavní organizátorka akce Jana Posltová.

Dětská univerzita přivítá své žáky vždy jednu sobotu v měsíci, kdy se budou konat dopolední přednášky, na které naváží tematicky odpovídající workshopy a exkurze s praktickým zaměřením.

Do aktivity, která je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v rámci projektu Popularizujeme vědu, jsou zapojeny čtyři fakulty – přírodovědecká, lékařská, pedagogická a fakulta informatiky. Dětská univerzita umožní mimo jiné navázat kontakt s potenciálními studenty a prohloubit spolupráci s pedagogy základních a středních škol. Partnerem, který zajišťuje odborné poradenství, je proto Základní škola Úvoz Brno.

Hlavní novinky