Přejít na hlavní obsah

Pedagogická fakulta otevřela vlastní miniškolku

Vyrostla v suterénu budovy na adrese Poříčí 9. Primárně bude sloužit zaměstnancům fakulty.

Myšlenka vybudovat prostor pro skupinu dětí vznikla na základě poptávky několika zaměstnanců.

Fakultní dětské centrum včera otevřela Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, jež se tak snaží vyjít vstříc svým zaměstnancům, kteří jsou zároveň rodiči. Centrum umístěné v suterénu hlavní budovy na adrese Poříčí 9 má kapacitu 10 dětí a běžný provoz zahájilo dnešním dnem.

Myšlenka vybudovat prostor pro skupinu dětí vznikla na základě poptávky několika zaměstnanců. „V anketě projevilo zájem o tuto formu hlídání dětí asi dvacet lidí. Aktuálně zahajujeme zkušební provoz, a pokud by nenaplnili kapacitu zaměstnanci, mohli bychom volná místa nabídnout rodičům z řad studentů,“ přiblížila Lucie Grůzová, jež má centrum na starost. Zároveň působí jako asistentka na katedře primární pedagogiky a má zkušenosti s provozováním školky i odjinud.

Že by se nabídka rozšiřovala na další fakulty univerzity, o tom zatím tvůrci centra vzhledem k malé kapacitě neuvažují.

Centrum je umístěné v suterénu hlavní budovy fakulty na adrese Poříčí 9.

Fakultní miniškolka funguje na bázi krátkodobého hlídání dětí a bude otevřena každý pracovní den od 8 do 17 hodin. Děti zde můžou být tři dny v týdnu a maximálně čtyři hodiny denně. Všechny potřebné informace pro zájemce jsou na webu, kde je také popsaný způsob, jak se hradí poplatek za pobyt. Rodiče mají v případě zájmu nakoupit přes balík v univerzitním obchodním centru 12 vstupů v ceně 726 korun, které pak postupně čerpají.

V centru se budou o děti starat stálé pracovnice z řad místních studentek, ale počítá se také s tím, že sem budou chodit na praxe další studenti různých pedagogických specializací. Děti se tak dostanou k aktivitám, na které by ve standardních zařízeních podobného typu nebyl prostor. Díky finanční pomoci si děti můžou hrát i s montessori pomůckami.

Hlavní novinky